Het Kleine Weeshuis

HET KLEINE WEESHUIS

Basisschoolkinderen worden zich steeds bewuster van hun omgeving. Ze ontdekken dat de stad waar ze wonen al heel lang bestaat. En vroeger woonden er ook kinderen! Als deze kinderen geen ouders hadden, kwamen zij in een weeshuis terecht. Het gebouw waarin het Amsterdam Museum gevestigd is, was vroeger zo’n weeshuis.

Tijdens een bezoek aan Het Kleine Weeshuis leren de kinderen over het weeshuis van toen en gaan ze met een speciale kijkkaart op zoek naar details. Hierdoor ontdekken ze heel wat verrassende dingen! Aten ze echt met z’n vieren uit hetzelfde bord? En gingen de kinderen eigenlijk wel naar school? Via een speciaal armbandje horen ze bijzondere verhalen en maken ze kennis met een heel speciale bewoner van Het Kleine Weeshuis, namelijk Muus de Muis!

Woordenschat vergroten
Het Kleine Weeshuis legt een mooie basis voor geschiedenislessen, oriëntatie op de wereld, en is ook zeer geschikt voor de kinderen die nog wat minder taalvaardig zijn. De leerlingen krijgen begeleiding van museumdocenten en bereiden zo hun kennis en woordenschat uit. Ook zo een leuke, leerzame excursie voor jouw klas? Maak dan een reservering via de knop hieronder!

Informatie Het Kleine Weeshuis
Duur: 1 uur
Kosten: € 50,- (excl. btw) per 15 leerlingen
Locatie: Amsterdam Museum
Kerndoelen: 1, 51, 54, 56
Voor vragen: boekingen@amsterdammuseum.nl
Reserveren: via het reserveringsformulier

Meld je aan voor de Nieuwsbrief