GROEISTAD

Digitaal erfgoed voor de basisschool
Maak erfgoedlessen extra leuk met het programma Groeistad! De basis van Groeistad is een digitale kaart van Amsterdam. Deze is gevuld met toegankelijke informatie over o.a. architectuur, kunst, bijzondere vondsten en de verschillende buurten. Door historische kaarten van het oude Amsterdam over de huidige plattegrond te leggen, ontstaan er bijzondere inkijkjes in het verleden. De leerlingen laten de kaart groeien door hun eigen foto’s, verhalen en routes toe te voegen. Zo wordt erfgoed opeens heel persoonlijk en boeiend!

Groeiende betrokkenheid
De speelse manier waarop Groeistad ingezet wordt, zorgt voor meer betrokkenheid bij de kinderen. Ze leren volop over hun eigen leefomgeving en mogen zelf lekker aan de slag. Groeistad sluit heel goed aan bij StadsLab.

Informatie Groeistad
Groeistad is ontwikkeld door Sprekend Amsterdam (Amsterdam Museum, ARCAM, Monumenten en Archeologie, het Stadsarchief) en CBK Zuidoost. Wil je meer weten over Groeistad of meteen aan de slag? Kijk dan op www.groeistad.nl of stuur een e-mail naar groeistad@amsterdammuseum.nl!

Meld je aan voor de Nieuwsbrief